Sõpruse park

Selle aasta Tartu kaasava eelarve üks ilusamaid ideid – rulapark Sõpruse silla all. Terav lahendus nii sotsiaalses kui ka maastikuarhitektuurses mõttes. Olemasolevale võimsale sillaalusele ruumile lisandub nutikas täiendus, mis toob linnaruumi täiesti uudset kvaliteeti. Sõpruse sillast loe veel siit.

Hääletamine toimub sel aastal 5.-11. oktoobril. Idee leht ja hääletusvõimalus siin.

Ettepaneku esitajad Jarmo Kangro ja Keijo Ruuven tutvustavad lähemalt:

Idee nr 15. Sõpruse Park

Eeldatav maksumus: 70000 €

Ideeks on luua Anne kanali ja Emajõe vahelisele alale Sõpruse silla alla hubase miljööga Sõpruse park, mis sisaldab betoonist rulaparki, istumisvõimalusi ja valgustust.

Miks on vaja betoonrulaparki?

Tartus puudub betoonist rulapark. Vineerist Tähtvere skate-park, mis ehitati aastal 2000, on amortiseerunud ning kohati ohtlik. Algajatel rulatajatel on seal raskem õppida, sest sealsed obstaaklid sobivad pigem edasijõudnutele ja BMX ratturitele.

Vineerpargid on maailma näidetel ajalukku minemas ning tulevik pigem betoonparkidel,  mille eeliseks on madalad hoolduskulud ja väiksem müra. Kaasaegne rulapark on multifunktsionaalne rajatis, millel on nii esteetiline, arhitektuurne kui ka turismialane väärtus.

Uus kompleks võimaldaks korraldada Tartus rula- ja BMX-trenne, võistlusi ja muid üritusi. Võistluste korraldamine ja elamusspordituristid toovad Tartusse rohkem külalisi, pakkudes sellega otsest majanduslikku tulu kohalikele ettevõtjatele.

Miks Sõpruse silla alla?

Soovime luua pargi, millel on hea ligipääs kõikide linnaosade noortele. Rulapargi asukoha valimisel sai arvestatud kõrgema mürataseme taluvuse ning väljaarendamata aladega.

Elamusspordi eelised

Elamussport arendab nii füüsist, vaimu kui ka keskendumisvõimet – uute trikkide õppimine eeldab kümneid kuni sadu kordusi, mis õpetab püsivust ning paneb samal ajal rõhku füüsilisele vastupidavusele. Tekivad uued sõbrad ja kaaslased, luuakse tutvusi nii kohalike kui teiste linnade või välisriikide harrastajatega.

Arvamus "Sõpruse park" kohta

  1. Lahe 🙂
    Ainuke küsimus, et milline on õhukvaliteet sõpruse silla all?
    Testitulemused kuluks ära..

    Meeldib

Lisa kommentaar